Забележителности

Черепишкият манастир "Успение Богородично"

Черепишкият манастир "Успение Богородично" е разположен на 29 км югоизточно от гр. Враца, в уникалното със своето многообразие на природни форми и забележителности Искърско дефиле на Стара планина.

Врачешкият манастир “Свети четиридесет мъченици”

Врачешкият манастир “Свети четиридесет мъченици” се намира на около 5км западно от село Врачеш, което от своя страна се намира на още 5км от град Ботевград и 25 км. от Краево.

Скравенският манастир “Св. Николай”

Скравенският манастир “Св. Николай” се намира извън село Скравена в северна посока, на разстояние около 1.5км от главния път Е-79. Село Скравена от своя страна е част от община Ботевград, област Софийска. Манастирът се вижда ясно от главния път Е-79, тъй като е разположен на хълм. Може да се стигне с кола за 20 мин. от Краево.

Зелинският манастир “Рождество на пресвета Богородица”

Зелинският манастир “Рождество на пресвета Богородица”, известен още като Ботевградски и Орханийски манастир, се намира в курортната местност Зелин край Ботеград, на около 2.5км югоизточно от града. Манастирът е един от малкото в България, построен е в равнината и се намира на 20 км. от Краево.

Крепостта "Калето"

Крепостта "Калето" се намира непосредствено до гр. Мездра, на около 30 км. от Краево, върху висок скалист масив, около 230 м. надморска височина, където се вие впечатляващото корито на река Искър.

Не откривате търсената от Вас информация ?

Ако не сте сигурни дали предлагаме или не дадена услуга или имате специфично запитване, не се колебайте да се свържете с нас